Buurt

Rustig gelegen aan de oost zijde van het centrum ligt de Watergraafsmeer dit is een uitstekende basis om het historische centrum, de musea en het uitgaansleven te verkennen.

De Watergraafsmeer is een populaire buurt met zowel hippe koffietentjes, galeries en leuke winkels als wel gerenommeerde restaurants, van goedkoop tot duur,u vindt het hier allemaal op een steenworp afstand. De wijk is gebouwd in de jaren dertig met ruime straten en veel groen. Ook parken en buurtmarkten bevinden zich letterlijk om de hoek.Overdag bruisend en s nachts muisstil, heerlijk om bij te komen en rustig te kunnen slapen. 

De tram lijn 9 die je met de oude stad verbindt is 4 minuten lopen.

De watergraafsmeer was nog Zuiderzee in 1628, en werd in 1629 drooggelegd.U bevindt zich 5.5 meter onder de zeespiegel, een echte Hollandse polder dus.

De dierentuin Artis,

ook het park Frankendael  zijn pure boerenmarkt zondag

de Jaap Eden in de winter en het openlucht zwembad bij Flevobad zijn

in de zomer heerlijke plekken om te vertoeven en te verkoelen.

Heeft u business in de Watergraafsmeer?

Het Science Park, en het  Amsterdam University College 

of het Amstelstation, trein,bus en tram zijn alle op loopafstand van Fleur d’Amsterdam. Het Rai Congres Centre is goed te bereiken vanaf ons met de bus die praktisch voor onze deur vertrekt. Komt u met de auto, wat wij niet aanraden, kunt u voor de deur parkeren voor 22 euro per dag, of 3.10 euro per uur. Veel handiger is het om na het lossen van uw bagage uw auto te parkeren op het parkeerterrein van P&R Zeeburg. Een meerdagen kaart van het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf is goedkoop en zeer efficient.

Een greep uit de populaire restaurants in onze buurt,

De Kas

La vallade

Wilde Zwijnen, Polder

1900

Nessun Dorma,

een heerlijk simpele Italiaan bij ons in de straat.

Voor elk wat wils in elke prijsklasse des gewenst maakt Fleur d’Amsterdam een reservering voor u. ( Bijvoorbeeld bij Restaurant de Kas en Wilde Zwijnen is dat nodig).